Grebbestad.

Torsdag 8 august kjørte vi fra Fjällbacka til Grebbestad. På videoen under ser dere hvor smal innkjøringen/utkjøringen til Fjällbacka camping er. Vi syntes det så litt skummelt ut når vi kom dit på mandag, men det gikk fint.

Kjøreturen fra Fjällbacka til Grebbestad tok ca 18 minutt, så det var en veldig behagelig etappe.

Grebbestad er et tettsted i Tanum kommune og er mest kjent for sine rike bronsealderfunn og sin steinlabyrint.

Vi hadde forhåndsbooket på Ställplats Sportshopen og må innrømme at det var en aldri så liten nedtur å komme dit etter idylliske Fjãllbacka, dette er bare en stor grusplass med absolutt ingen utsikt.

Her er det ingen andre fasiliteter enn strøm, vannpåfylling og tømming av gråvann og tømming av toalett kassett og toalett tank.

Pris: 250,-SEK m/strøm.

Adresse: Sportshopen, 457 95 Grebbestad.

email: info@sportshopen.com

Telefon: 0525 444 00

Vannpåfyllingen er temmelig håpløs, man må stå å trykke inn knappen hele tiden mens man fyller, og det er temmelig tidkrevende.

Etter at vi hadde installert oss tok vi oss en sykkeltur ned til sentrum for å handle, vi var også en tur på Systembolaget.

Det er fint å sykle fra stellplassen til sentrum, vi valgte stien som går langs vannet, den er lenger enn sykkelveien som går langs hovedveien, men mye mer interessant og med finere natur. Vi valgte sykkelveien når vi skulle tilbake igjen. Stien langs vannet er ca 4 km, og sykkelveien er ca 2.5 km.

Det er koselig i Grebbestad sentrum med en stor båthavn og tett i tett med resturanter, vi bestemte oss for å spise middag der før vi syklet tilbake og valget falt på Sältan Mat og Bar. Det angret vi ikke på for der var det kjempe god Fish and Chips, det var store porsjoner så vi ble stapp mette.

Deilig fish and chips.
Mette og fornøyde.

Fredag 9 august: Vi våknet til skikkelig regnvær, dette visste vi om på forhånd og hadde planlagt å ta turen bort til Sportshopen som ligger like ved ställplatsen.

Det er Norden største sportsbutikk, og vi fikk slått ihjel noen timer der og pengene fikk bein å gå på, vi gjorde begge noen gode kjøp og var godt fornøyde når vi gikk derifra.

På vei bort til Sportshopen i regnværet.
Feilinformasjon i videoen, det er Nordens største sportsbutikk, ikke Europas.

Vi ble sultne av all shoppingen og kjøpte oss lunsj i kaféen på Sportshopen, rekmacka som var veldig god.

Om ettermiddagen sluttet det å regne og det ble en fin kveld.
Denne kvelden ble det middag inne for det var ganske så vått ute på plassen.

Lørdag 10 august: Det var fint vær men mye vind denne dagen og vi bestemte oss for å gå en tur til sentrum. Vi valgte å gå stien langs vannet, det er en veldig fin tur og da kom vi inn på Gjestebryggen i Grebbestad før vi kom bort til selve sentrumet, der er det kjempe koselig med et yrende liv, folk koste seg på uterestaurantene til tross for vinden.

Grebbestad sentrum i det fjerne.

Det er en veldig fin sti å gå på langs vannet inn til sentrum.

Vi gikk en tur bort å så på Grebbestad kirke som ble oppført i 1890-92, dessverre så var den ikke åpen for publikum i helgene så vi måtte nøye oss med å se den fra utsiden, det er en flott kirke som ble tegnet av Adrian Petersson som også tegnet Fjällbacka kirke.

Siden det ble storhandel på oss denne dagen så valgte vi å ta drosje bort igjen til bobilplassen, det ble for langt å gå med så mye varer.

Venter på drosjen.
Om kvelden ble det innekos med Tapas kjøpt på Ica.

Søndag 11 august: Nok en gang var det været strålende og det var heldigvis mye mindre vind enn dagen før, så vi bestemte oss for å sykle bort til Ertseröd Stranden som ligger like ved Tanumstrand spa og resort. Det er en fin sandstrand og siden den ligger inne i en liten bukt så fikk vi ly for vinden. Det ble ikke bading, det fristet ikke siden det fortsatt blåste såpass mye, men det var deilig å være noen timer på stranda.

Etter strandturen syklet vi bort igjen til bilen og spiste lunsj og slappet av en stund før vi bestemte oss for å sykle en tur til sentrum, vi følte at vi fortsatt ikke hadde fått sett nok til å ha fått et ordentlig inntrykk av Grebbestad.

Vi var tørste etter sykkeltureren og tok oss et glass med Prosecco på Storm Resturant og Biograf, de har en flott terrasse med høyt glassrekkverk så der var det lunt og fint å sitte, og vi koste oss i sola der.

Det var så deilig å sitte der i sola at det ble en drink til der.

Etterpå gikk vi en tur langs gjestebrygga for å se på livet, og da gikk vi forbi Q Resturang og Bar der det viste seg at de hadde Karibisk Happy Hour, det ble for fristende så da ble det en tur inn dit også.

Hallgeir sørger for at syklene er forsvarlig låst.

Det var mange fine båter å se på i hamna.

Veldig fornøgd med Happy Hour og rødvin til 50,- SEK for et temmelig stort glas.
Her fikk jeg en helt nydelig strawberry daiqurry.

Vi fikk noen kjempe koselige timer inne i sentrum om ettermiddagen og var veldig glade for at vi fikk sett mer av Grebbestad før vi drar videre i morgen, det er en sjarmerende plass med en god del butikker og et rikt utvalg at resturanter, her bør det være noe for enhver smak.