Daftø Resort.

Mandag 12 august: De to siste dagene våre i Sverige for denne gang tok vi på Daftø Resort, en helt fantastisk flott campingplass som har det aller meste.

Den ligger 5 km fra Strømstad sentrum.

Pris: 380,- SEK. m/ strøm ( OBS! Det var prisen nå, det er mye dyrere i høysesongen. )

Adresse: Daftø Resort, 452 97 Sverige.

Telefon: +46 526 260 40

Email: info@dafto.se

Toalett: Ja

Dusj: Ja, inkludert. ( Der er 6 servicebygg på campingen, vi fikk plass på Høylandet som har det nyeste servicebygget. Det er åpent hele døgnet og må være et av de flotteste servicebyggene vi har sett, med mange toalett og dusjer. Det er dameavdeling og herreavdeling, og i tillegg så er det også mange felles rom, de er store og flotte med toalett, dobbel vask og dusj. )

Vaskemaskin: Ja, 40,- SEK.

Tørketrommel: Ja, 30,- SEK.

Vannpåfylling: Ja, på de store plassene var det på hver plass, vet ikke om det er det på alle plassene.

Tømming av gråvann: Ja

Tømming av toalettkasett: Ja

Tømming av fast toalett tank: Ja

Det var strålende vær denne dagen også, så etter en varm stund utenfor bilen, bestemte vi oss for å ta oss en tur på stranden for å kjøle oss ned. Det er to flotte strender på campingen.

Der var det herlig, og jeg tok meg et bad i sjøen, det var litt kjølig med det samme men med en gang jeg la på svøm så ble det deilig.

Det var fine benker å sitte e på på stranda.
Her var det deilig å sitte og tørke etter badet og nyte utsikta.

Vi bestemte oss for å at vi også måtte teste svømmebassenget, vi valgte å gå bortom den andre badestranda også på vei opp dit, det er fint å gå mellom de to strendene, flott tilrettelagt med trebrygger å gå på.

Bassenget er oppvarmet og holder en temperatur på ca 25 grader, da er det også akseptabelt for Hallgeir å bade. Det var veldig deilig, det er tre bassenger på campingen, to av dem er barne basseng. Når man bor på campingen så har man gratis inngang til bassengområdet.

Flott bassengområde med mange solsenger.

Når vi kom tilbake til bilen åpnet vi en flaske crémant, og koste oss ute i solen. Jeg kjøpte en smart flaskekjøler i Fjällbacka, legger den i fryseren før bruk, og da holder den drikken kald lenge.

Denne var smart, holdt drikken kald.

Om kvelden bestemte vi oss for å spise på resturant Packhuset som ligger like ved resepsjonen, det var veldig god mat.

Vi er klare for en bedre middag.
Jeg spiste nydelig oksefilét, med deilig tilbehør.
Jeg fant meg jammen en pirat også.

Tirsdag 13 august: Da var det ikke fullt så strålende, overskyet men solen kom ganske ofte igjennom å det var varmt og godt.

Vi bestemte oss for å gå oss en tur, det er flere turstier rundt campingen og vi valgte å gå Naturleden som er 5 km lang i kupert terreng, det var en veldig fin tur der vi fikk både strand, hav og skog i en herlig kombinasjon.

Vi gikk forbi de utendørs treningsapperatene og Hallgeir benyttet anledningen til å få trene litt.

I sjøen er det ganske mye japansk kjempemusling, denne her var tom men vi fant også levende. De har man ikke lov å ta uten å ha avtalt det med grunneier, så de fikk være i fred.
Her var det deilig temperatur i vannet, en god del varmere enn på stranda dagen før.
Badstue som man kan leie.
Så utrolig idyllisk, en liten «rød stuga.»

Rett ved siden av campingen ligger Daftøland, som er en fornøyelsespark. Vi var ikke der, men der er det nok mye moro, spesielt for barna.

Etter turen bestemte vi oss for å ta en omgang med minigolf, eller piratgolf som det heter her. Man leier køller og baller i resepsjonen, det koster 70,- SEK. pr. person. Det var en kjempe flott bane og veldig gøy, selv om Hallgeir gruset meg ganske så kraftig.

Inngangen til pirat golfen.

Sjekk så fornøyd han er.
Jeg var ikke fullt så fornøyd fornøyd her, men jeg ble jo filmet på en plass jeg gjorde det veldig dårlig…

Om ettermiddagen ble det sol og fint igjen, og vi grillet og koste oss, og fikk en veldig fin kveld etter en flott dag.

Det er store og fine plasser på campingen.

Onsdag 14 august: På tide å sette kursen hjemover igjen, vi stoppet på Strømstad og handlet før vi krysset grensen.

Vi har hatt litt ekstra utfordringer denne ferien for kjøleaggregatet til kjøleskapet er ødelagt og vi venter på nytt, men leveringen har blitt forsinket flere ganger.

Løsningen ble da å sette inn et lite kjøleskap bak i garasjen. Det har fungert fint, selv om det er litt tungvint. Men uten det så kunne vi ikke reist på ferie.

I tillegg så har vi en kombinert kjøle/fryse boks der vi har hatt alt av drikke varer i ferien, og når vi nå skulle handle en del kjøtt så slo vi den over til fryseboks, det var ganske så genialt.

Denne har været god å ha på turen.

Vi tok første natta på Hedmarktoppen camping i Hamar. Før har vi alltid stått på Hamar båtforening sin bobilparkering i sentrum, men de hadde satt opp prisen ganske så kraftig fra i fjor, 340,- NOK, noe som begynner å ligne på campingpriser. Vi bestemte oss derfor for å prøve Hedmarktoppen, der betalte vi 285,- NOK m/strøm. Det er ingen andre fasiliteter enn strøm, vannpåfylling og tømming av toalett kassett.

Der var det flott utsikt over Mjøsa og helt greit å stå for en natt, men noe lenger hadde vi nok ikke ville vært der, det blir litt for langt fra sentrum og for kjedelig rett og slett.

Det ble ganske så kraftig regnvær om kvelden så da ble det innekos.

Utsikt over Mjøsa fra Hedmarktoppen camping.

Torsdag 14 august: I dag kjørte vi fra Hamar og til Lesja Bygdemuseum, her tar vi en gratis natt før vi kjører hjem i morgen, det er veldig fredelig og greit å stå her.

Lesja bygdemuseum.

I morgen kjører vi hjem, og det er med blandede følelser, det er trist at ferien er over for denne gang men vi gleder oss veldig til å hente Luna. Hun var for liten til å bli med på ferie i år, for hun er ikke vant til å være alene enda, og på Notodden måtte hun ha vært det en del. Men siden vi har henne på foravtale så avtalte vi med oppdretter Birgitte at hun skulle få være der mens vi var på ferie, hun han nok hatt det helt fantastisk med masse sosialisering med både andre hunder og mennesker, og vi har nok savnet henne mer enn hun har savnet oss, men vi håper og tror at hun blir glad for å se oss. Og vi er veldig spent på å se hvor mye hun har vokst på disse tre ukene.

Gjett om vi gleder oss til å se igjen denne herlige jenta.